Türkiye Atletizm Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Türkiye Gençler ve Büyükler Atletizm Deneme Yarışları ile Veteranlar Türkiye Şampiyonası 23-24 Temmuz tarihlerinde Denizli’de yapıldı.

237 SPORCU YARIŞTI

Yarışmalar, Denizli Büyükşehir Belediye Spor Toto Spor Kompleksi Olimpik Atletizm Sahası'nda gerçekleşti. Sabah saatlerinde Veteranlar 5000m ve 10000m koşular ile başlayan yarışmalarda atma ve atlama kategorilerinde de atletler madalya için yarıştı. Akşam saatlerinde ise 35 sporcunun katılımı ile Federasyon Deneme Yarışları koşuldu.

 

VETERAN ATLETLER ENERJİLERİ İLE DİKKAT ÇEKTİ

Yaşları 35 ile 82 arasında değişen toplam 202 Veteran Atlet şampiyonada ter döktü. Koşu yarışmalarına katılan 77 yaşındaki en yaşlı bayan atlet unvanlı Fehime Özkan, 100m, 200m ve 400m koşarak enerjisiyle gençlere taş çıkarttı.

 

MECLİS KÜRSÜSÜNDEN ATLETİZM PİSTİNE  

Veteranlar Türkiye Şampiyonasında yarışanlar arasında sürpriz bir isim dikkat çekti.  AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, Pazar günü sabah saatlerinde 10.000m koştu. Yaşadığı sağlık sorunlarını sporla aştığını söyleyen Erdemir, herkesi spor yapmaya, hareketli yaşamaya davet etti. 250 göğüs numarasıyla yarışan Erdemir, yarışmaya iyi başladı ve uzun süre ilk üç içinde koştu. Yarış sonlarına doğru öndeki grubun gerisinde kalan Erdemir, yarışı 51:12.15 derece ile bitirdi.

 

MADALYALARI İBANOĞLU TAKDİM ETTİ

Organizasyon boyunca teknik toplantıdan yarışmaların sonunda kadar Albayrak’ta ki tesiste yerini alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, dereceye giren sporculara madalyalarını verdi. İbanoğlu, sıcak havaya rağmen Türkiye’nin dört bir yanından gelip yarışan veteran atletleri tebrik etti.