Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okul Spor yarışmaları için geri sayım başladı. Kasım ayının ilk haftası başlayacak heyecanda 39 ayrı branşta öğrenciler yarışmalara katılacak.

BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI

            Önceki gün Pamukkale Halk Eğitim Merkezinde Okul Sporları değerlendirme toplantısı yapıldı. İl genelinde eğitim veren tüm okullardan temsilcilerin yer aldığı toplantıya Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şener Bayram katıldı. Ayrıca geçtiğimiz yıl başarılı olan okul temsilcilerine ödülleri verildi.                       

İBANOĞLU: “OKUL SPORLARI İLE GENÇ YETENEKLERİ KEŞFEDECEĞİZ”

Açılış konuşmasını yapan Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında Nisan ayında imzalanan protokole değindi. Protokolde öğrencilerin sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesinin yanında, eğitim tesislerinin okul dışı zamanlarda da kullanılacağını kaydeden İbanoğlu, kısa vadede bununla ilgili çalışmaları yürüterek arzu edilen sonuçlara ulaşmayı umut ettiklerini belirtti.

BAYRAM: "DAHA FAZLA ÖĞRENCİ SPOR YAPMALI"   

Son olarak söz alan Denizli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şener Bayram, okul sporlarına olan ilginin her geçen gün arttığını ancak yeterli olmadığını ve daha iyisi için hep birlikte çalışmak gerektiğini belirtti. Toplantıya gelen Beden Eğitimi Öğretmenleri’nin de çok önemli bir vazifeyi yerine getirdiğini belirten  Bayram, öğretmenlerin bazı konularda sorunlar yaşadığını ve daha fazla öğrencinin sporla buluşması için gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

Toplantı sonundaki soru cevap bölümünde Denizli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şener Bayram ve GHSİM Okul Sporları Şube Müdürü Zafer Akçay, öğretmenlerin soru, istek, görüş ve önerilerini yanıtladı.