01-03 Aralık tarihlerinde Kuşadası’nda yapılan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası geride kaldı. Geleceğin yıldız adaylarının tatamiye çıktığı müsabakalarda 49 ilden 1524 sporcu dereceye girebilmek için ter döktü.

ÖNCE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU, SONRA AVRUPA BİLETİ

Denizli, Türk Sporuna yıldızlar kazandırmaya devam ediyor. Türkiye Şampiyonasının ilk gününde +70 kg’da sahne alan Denizlili Kerem Kaya, 5 tur ve final olmak üzere tüm maçlarında rakiplerine bariz bir üstünlük göstererek altın madalyaya ulaştı. Türkiye Şampiyonu olan Denizlili genç sporcu, 04 Aralık Pazar günü milli takım seçmelerinde yeniden tatamiye çıktı. Tecrübesi ve özgüvenini salonda bulunan milli takım kurmaylarına kanıtlayan Kerem Kaya, milli kadroda yerini aldı.

BATUHAN TECRÜBESİYLE YENİDEN

2015 yılında İsviçre’de gerçekleşen şampiyonada, kata dalında Avrupa Şampiyonu olarak Türk Bayrağını dalgalandıran Denizlili genç sporcu Batuhan Özdemir,  yeniden Avrupa Şampiyonasında boy gösterecek. Türkiye Şampiyonası Genç Erkekler Kata’da, sıralamayı İstanbullu sporcu Gökay İlgezdi’nin ardından ikinci tamamlayan Batuhan Özdemir, milli takım seçmelerinde başarılı olarak ayyıldızlı formayı giymeye hak kazandı.

ÖNCESİNDE BALKAN ŞAMPİYONASI VAR

Avrupa Şampiyonası öncesi sporcularımızı önemli bir prova bekliyor. Ümit, Genç, U21 Balkan Karate Şampiyonası 09-11 Aralık 2016 tarihlerinde Bosna Hersek’te gerçekleşecek. Yarışmaya Denizlili Kerem Kaya ve Muhammet Batuhan Özdemir’in yanı sıra bayanlarda milli kota almayı başaran Denizlili sporcu Fazilet Solak’ta yer alacak.