18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları (Deaflympics 2017) için geri sayım başladı. 21 spor branşında, 120 ülkeden 4210'u sporcu olmak üzere 5 bin 966 kişilik kafilenin ağırlanacağı Samsun'da son hazırlıklar tamamlandı.

 

OLİMPİYAT MEŞALESİ SAMSUN’A GELDİ

3 Temmuz’da Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi’nin Lozan’daki merkezinden, Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül tarafından teslim alınan olimpiyat meşalesi Samsun’a getirildi. Törende hazır bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı açıklamada Olimpiyat meşalesinin Samsun’da olmasından dolayı duyduğu memnuniyet dile getirirken, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na yıllarca konuşulacak güzellikte bir ev sahipliği yapacaklarını kaydetti.

DENİZLİ’DEN OLİMPİYATLARA 7 SPORCU

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına Denizli’den 7 sporcu katılıyor. Beş sporcu basketbol branşında, iki sporcu ise bisiklette milli formayı giyecek. Ömer Otamış, Altıner Avcı, Ali Kaya, Aytaç Sevinç ve Feyza Nur Bal potada ülkemize madalya kazandırmak için görev almaları halinde sahaya çıkacak. Raziye Salım ve Ebru Tok ise bisiklette en iyi dereceyi elde edebilmek için pedal çevirecek.

İBANOĞLU BAŞARILAR DİLEDİ

Ülkemizin önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli’den yarışmalara katılacak 7 sporcuya ve ülkemizi organizasyonda temsil edecek işitme engelli sporculara başarılar diledi. 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, 18 Temmuz tarihinde Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenecek açılış seremonisiyle start alacak.