Okul Spor Faaliyetlerinde 2013-2014 sezonu step aerobik yarışmaları şampiyonu Anafartalar Lisesi oldu.

04 Nisan 2014 Cuma günü gerçekleşen Okul Sporları Step Aerobik yarışmaları Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda yapıldı. Açılış seremonisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak küçükler kategorisinde tek okul olan Bahçeşehir Koleji Step Aerobik takımı sahne aldı. Ardından Gençler kategorisinde uzun süredir bu yarışmalar için hazırlanan 3 okul takımı, salonu dolduran izleyicilere ve puanlama yapan yedi kişiden oluşan hakem heyetine gösterilerini sundu.

Puanlamaların ardından Federasyon İl Temsilcisi Saadet Uğursal tarafından dereceye giren okullar açıklandı. Mustafa Kaynak Lisesi üçüncülüğü, geçen senenin Türkiye Şampiyonu Denizli Lisesi ikinciliği elde ederken Anafartalar Lisesi bu senenin Denizli Şampiyonu oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşayan Anafartalar Lisesi öğrencilerinin yaşadıkları mutluluktan gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Yarışmaları izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; yarışmalara katılan tüm sporcuları, onlara emek veren öğretmenlerini ve çocuklarına desteklerini esirgemeyen aileleri tebrik etti. Bir de müjde veren İl Müdürü İbanoğlu; Step Aerobik Türkiye Şampiyonasına ikinci olan Denizli Lisesinin de katılacağını duyurdu.

Okul Spor faaliyetlerinin arasına ilk defa geçen sene alınan step aerobik yarışmalarında, her ilin birincileri Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde ediyor. 2012-2013 sezonunda step aerobik Türkiye Şampiyonu olan Denizli Lisesi takımı, bu unvanından dolayı il ikincisi olmasına rağmen Denizli’yi temsil edecek bir diğer takımımız oldu.  

Dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını başhakem Aysel Ebil ve İl Müdürü Ahmet İbanoğlu verdi. Takımlarımız 16-17 Mayıs tarihlerinde Mersin’de yapılacak şampiyonada ilimizi temsil edecekler.