Okçuluk milli takımı sporcularımızdan Mine Yalçınkaya ve Ahmet Bacak, Büyükler kategorisinde Denizli’den bir ilk olarak Dünya Kupası için Çin’e gidiyor.

Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) tarafından her yıl düzenlenen World Cup Okçuluk Dünya Kupası 1. Ayağına sayılı günler kaldı. Yaklaşık 50 ülkeden Dünyanın en iyi okçularını buluşturacak World Cup Okçuluk Dünya Kupasının ilk ayağı 22-27 Nisan 2014 tarihlerinde Çin’in Shanghai şehrinde gerçekleşecek. Klasik ve makaralı olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek şampiyonada Türkiye Okçuluk Milli Takımının kadrosu da belli oldu.

Ahmet ve Mine’ye Milli Davet

Denizlili okçular, son dönemde elde ettikleri başarılarla Türkiye’nin okçulukta ki en gözde isimlerinden oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün okçuluğu Denizli’de öncelikli branşların arasına alması ve Okçuluk İl Temsilcisi Nursen Çokak’ın gayretleri ile son yıllarda büyük ivme kazanan okçulukta, milli sporcularımız gururumuz olmaya devam ediyor. Milli takım aday kadrosuyla birlikte mart ayını Antalya’da geçiren okçularımızdan Mine Yalçınkaya ve Ahmet Bacak; Büyükler kategorisinde Denizli’den bir ilk olarak Dünya Kupasına gidecek milli sporcuların arasına adını yazdırdı. 20 Nisan Pazar günü Çin’e hareket edecek sporcularımız Dünya Kupasının ilk ayağında avantaj elde etmek istiyor. 

İl Müdürü Ahmet İbanoğlu “Başarılı Olacaklarına İnancım Tam”

Milli Okçularla ilgili görüşlerini sorduğumuz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; düşüncelerini paylaştı.  Okçularımızın katıldıkları her şampiyonada Denizli’nin adını başarılı bir şekilde temsil ettiğini belirten İbanoğlu; “Ocak ayında Türkiye Şampiyonluğunun ardından ziyarete geldiklerinde başarılarının bu kadarla sınırlı kalmayacağını, uluslararası arenalarda da artarak devam edeceğine inandığımı belirtmiştim. Sporcularımızdan Mine Yalçınkaya ve Ahmet Bacak’ı, Dünya Kupası için milli takım ile Çin’e uğurlayacağız. Türkiye’nin gururu olmak için çıkacakları bu yolda onların başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

4 ayak üzerinden yapılan World Cup Okçuluk Dünya Kupasının 2. Ayağı Mayıs ayında Kolombiya’da, 3. Ayağı Haziran’da Antalya’da, 4. Ayak yarışmaları da Ağustos ayında Polonya’da gerçekleşecek. Dünya Şampiyonunun belirleneceği final yarışmaları ise 5-7 Eylül 2014 tarihlerinde İsviçre’nin Lozan şehrinde yapılacak.