Denizlili Milli Atlet Alperen Acet, Üniversite Yaz Oyunları’nı 2.24’lük derecesiyle kıl payı ikinci tamamlayarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yüksek atlamada ülke tarihinde bir ilke imza atan Denizlili atlet, antrenörü Cavit Ceylan ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti.

MADALYA KOLEKSİYONCUSU ALPEREN

Her turnuvada başarı piramidini yükselten genç sporcu adeta bir madalya kolleksiyoncusu. Kariyerinde iki Avrupa Kulüpler Şampiyonluğu, Liseler Dünya Şampiyonluğu başta olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde birçok madalyanın sahibi olan Acet, kırılamaz denilen rekorların sahibi oldu.

DENİZLİLİ SPORCU OLİMPİYATLARA GÖZ KIRPTI

Üniversite Yaz Oyunları’nda elde edilen ikincilikten sonra olimpiyat sesleri yükselmeye başladı. 2020 Tokyo ve 2024 Paris Olimpiyatlarına katılıp Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyleyen Milli Sporcu bu yolda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti. 9-11 Ağustos’taki Avrupa Milletler Kupası’na da hazırlanan Acet için bu turnuva, olimpiyatlar öncesi önemli bir sınav olacak.

“BİR ÇİFTÇİ GİBİ HAZIRLADIK”

Yaz Oyunları öncesi ve sırasında Alperen’in şampiyonaya nasıl hazırlandığını anlatan Antrenör Cavit Ceylan, özellikle son atlayış öncesi ısınma sırasında yaşanan talihsiz sakatlık sonrasında Milli Sporcunun kılpayı ikinci olduğu söyledi. İzmir’de TOHM’da doktor kontrolünde Acet’in üç günlük tedavi göreceğini kaydeden Ceylan, Denizlili sporcunun sağlık yönünden önemli bir sakatlığının olmadığını söyledi. Alperen’i bir çiftçi gibi bugünlere hazırladıklarını ifade eden Ceylan, olgunlaşarak bir ağaç gibi meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

İBANOĞLU: “ALPEREN BU GÜNLERE TIRNAKLARINI KAZIYARAK GELDİ”

Genç sporcuyu ve Antrenör Cavit Ceylan’ı tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Alperen’in bu günlere tırnaklarını kazıyarak geldiğini söyledi. Acet’in başarılarıyla gurur duyduğunu belirten İbanoğlu, Milli atletin olimpiyatlarda da başarılarına bir yenisini ekleyip, ülkeyi sevince boğacağına inandığını söyledi.