Karatede sezonun en önemli organizasyonlarından olan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nda Türkiye muhteşem bir performans sergiledi. 7-9 Şubat tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen şampiyonada rekor katılımla 54 ülkeden 1157 sporcu yarıştı.

MİLLİLER ZİRVEDE

Budapeşte Arena’nın ev sahipliği yaptığı şampiyonada Karate Milli Takımı altı altın, üç gümüş ve altı bronz madalya kazanarak hem genel klasmanda ilk sırayı aldı, hem de organizasyonun en çok madalya kazanan ülkesi oldu.

DAMLA SU TÜREMEN DENİZLİ’NİN GURURU

Türk Karatesinin gözbebeği sporculardan Denizlili Damla Su Türemen, şampiyonanın ilk günü ferdi katada tatamiye çıktı. Dünya ikinciliği apoleti bulunan sporcumuz başarılı performansını Avrupa şampiyonasında da sahaya yansıtmayı başardı. Kendisine madalya getiren üçüncülük maçında Fransız Cassandra Sampieri ile karşılaşan Damla Su, rakibini yenerek Avrupa 3.sü oldu. Takım katada ise Zehra Kaya, Şule Azra Akbulut ve Damla Su Türemen'den oluşan genç bayan kata takımımız, Fransa karşısındaki represaj finalinde 23.92 puan alarak Avrupa Şampiyonasını bronz madalya alarak noktaladı.

İBANOĞLU “DAMLA SU DENİZLİ’Yİ BİR KEZ DAHA GURURLANDIRDI”

Avrupa Şampiyonasını genel klasmanda ilk sırada tamamlayan Milli Takımı ve hem ferdi hem de takım katada Avrupa üçüncülüğü kazanan Denizlili Milli Sporcu Damla Su Türemen’i Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu kutladı. Başarıyı sürdürebilir hale getirmek için yaptıkları çalışmaların sonucunu ve verilen desteklerin karşılığını Denizlili sporcuların uluslararası alanlarda kazandıkları madalyalar ile verdiğini söyleyen İbanoğlu, Damla Su Türemen’in Denizli’yi bir kez daha gururlandırdığını belirterek, uzun yıllar milli formayı taşımasını diledi.