Türkiye’de koronavirüs salgınına karşı adeta gönüllü bir seferberlik oluştu. Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı çalışmalarını sürdüren Gençlik Merkezi, İstiklal Caddesinde bulunan hizmet binasında sağlık çalışanlarına destek amacıyla siperli maske üretimine başladı.

GÜNDE 400 MASKE ÜRETİLİYOR

            Gençlik Merkezi bünyesinde yürüten “10 Parmağımda 10 Marifet Atölyesi” kapsamında, çalışanlar ve gönüllü gençler tarafndan sağlık çalışanlarının yüzlerini bir bütün olarak koruyacak maskeler tasarlandı. Ağız ve burun maskesi üzerine takılan siperli maskelerden günde 400 adet üretilirken, en çok dikkat edilen durumlardan biri de kişisel hijyene ve sosyal mesafeye azami dikkat ediliyor olması.

BİR YANDAN ÜRETİLİYOR, BİR YANDAN DAĞITILIYOR

İnsan sağlığının herşeyden daha önemli olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, devletimizin salgının yayılma hızının önüne geçilmesi noktasında tüm kurumlarıyla seferber olduğunu belirtti. Koronavirüse karşı amansız bir mücadele veren sağlık çalışanlarına, Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde başlatılan çalışmayla Gençlik Merkezlerinde üretilen korumalı maskeler ile destek verdiklerini belirten İbanoğlu, Gençlik Merkezi çalışanları ile gönüllü gençlerin “bu mücadelede bizde varız” diyerek duyarlılık gösterdiklerini söyledi.

İlk etapta üretilen 900 adet siperli maske, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.