Yeni Adana Stadyumu açıldı. Açılış törenine canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tesisin Türkiye, Adana, Adanalı sporcular ve taraftarlara hayırlı olmasını dilerken, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise, "Adana'nın stat ihtiyacı konusu gündeme gelir gelmez Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla başlayan çalışmalar hamdolsun ki bu güzide şehre bu güzel modern stadın tamamlanarak açılması noktasına kadar geldi" diye konuştu.

Konuşmasına, Bu muhteşem tesisin Adana'mıza kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Stadımız 78 bin metrekare açık, 60 bin metrekare kapalı olmak üzere 138 bin metrekare büyüklüğe sahiptir. Alttan ısıtma ve soğutma sisteminin bulunduğu stadyumun toplam seyirci kapasitesi ise 33 bindir. 1444 araçlık otoparkı, ilk yardım odaları, 49 locası ve diğer özellikleri ile göz kamaştıran bu tesisi 162 milyon liralık yatırımla hayata geçirdik" dedi.

Adana'ya her bakımdan modern bir spor tesisini kazandırmış olduklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adanaspor ve Adana Demirspor'un maçlarını artık burada oynayabileceklerini anlattı.

Yeni stadyumun da motivasyonuyla Adanaspor ve Adana Demirspor'un başarı grafiğini daha da yükselteceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığına spora verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

"Son 18 yılda ülkemizin spor alt yapısını baştan aşağı yeniledik"

Türkiye'de uzun yıllar belli başlı spor dalları dışında spora gereken önem verilmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Spora ilgisi olan gençlerimiz hem ailelerinden hem de resmi kurumlardan yeterince destek görmedikleri için bir müddet sonra başka arayışlara girdi. Bu sebeple Türkiye çok genç nüfusa sahip olmasına rağmen sporda istenen, beklenen, arzulanan başarıları uzun yıllar yakalayamadı. Şüphesiz uluslararası alanda isim yapan, kupa kaldıran, madalya kazanan sporcularımız, takımlarımız ve spor kulüplerimiz de oldu. Ancak bu Türkiye'nin potansiyelini gerçek anlamda yansıtacak düzeye maalesef hiçbir zaman ulaşmadı.

İlk gençlik yıllarında spora, özellikle de futbola gönül vermiş birisi olarak yaşanan sıkıntıların hep farkındaydık. İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde şehrin kronik sorunlarını çözerken spor alt yapısındaki eksiklikleri de gidermeye çalıştık. Görev yaptığım 4,5 sene içinde hamdolsun önemli işlere imza attık. Bu anlayışı 2002'den itibaren 81 vilayetimizin tamamına yaydık. Son 18 yılda ülkemizin spor alt yapısını baştan aşağı yeniledik."

"Bu yatırımların meyvelerini son yıllarda fazlasıyla toplamaya başladık"

İllerin ihtiyaçlarına göre yeni spor tesislerini hizmete açtıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin her köşesine stadyumlar, yüzme havuzları, futbol sahaları, gençlik merkezleri, spor alanları, atletizm pistleri inşa ettik. 2002'de ülkemiz genelinde 1575 tesis varken bugün bu sayı 2 kattan fazla artarak 3 bin 903'e çıktı. Atletizm pistlerimizin sayısını 12'den 56'ya, spor salonlarımızın sayısını 372 den 904'e yükselttik." dedi.

Hükümetleri döneminde sadece Adana'ya 18 spor tesisi kazandırdıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Adana'da 2002'de 31 tesis varken bugün 104 tesiste gençlerimize hizmet veriyoruz. Futbolda çoğu ömrünü tamamlamış olan stadyumları özellikle yıkıp yerlerine uluslararası standartlarda yüksek kapasiteli yeni tesisler inşa ettik. Şimdiye kadar ülke genelinde 32 stadyumu tamamladık, 10 stadyumun yapımı, 4 tanesinin de proje ve ihale süreci devam ediyor. Sporcularımız bu tesislerde 7 gün 24 saat gönül rahatlığı ile çalışabilirsin diye buraları dört dörtlük bir spor merkezi olarak tasarlıyoruz.

Tesisleşmenin Türk sporunu güçlendirme, sporcularımızı destekleme, hedeflerimize ulaşma noktasında çok büyük önem arz ettiğine inanıyoruz. Nitekim spor alt yapısına yaptığımız tüm bu yatırımların meyvelerini son yıllarda fazlasıyla toplamaya başladık. Sporcularımız 2002 yılında sadece 1481 madalya kazanabilmişken 2019'da elde ettikleri 8 bin 800 üzerinde madalya ile verilen emeklerin boşa gitmediğini tüm dünyaya gösterdiler. Faal sporcu sayımız son 18 yılda 206 binden 3 milyon 623 bini geçti."

"Yakalanan başarının formülü, ülkenin enerjisini fuzuli tartışmalarla harcamamasıdır"

Adana'da da sporcu sayısında rekor artışlar yakaladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlimizde 2002'de 7 bin 762 lisanslı sporcu varken biz bu rakamı 189 bin 541'e ulaştırdık. Verilen destek ve yatırımlarla önü açılan spor kulüplerimizin sayısında da ciddi artış oldu. Adana'da 2002'de 113 olan spor kulübü sayısı 2021'de 486'ya çıktı." dedi.

Gelecek yıllarda sporcuların başarılarının daha da artacağına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Sevgili Adanalılar, sevgili gençler son 18 yılda her alanda yakalanan başarının formülü, ülkenin enerjisini fuzuli tartışmalarla harcamamasıdır. Her kurum kendi alanına odaklanmış, herkes işin bir ucundan tutarak görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışmıştır. Siyasetçi ülkeye en iyi şekilde hizmet etmeye, öğretmen çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmeye odaklandı. Polisimiz asayişi ve huzuru sağlamaya, askerimiz vatanımızı korumaya, çiftçimiz üretmeye, işçimiz çalışmaya, ihracatımız yeni pazarlar bulmaya kendini adadı.

Sporcularımız ise branşlarında en iyi olmak için ter döktü, emek verdi, mücadele etti. Böylece ortaya tarımda, ihracatta, savunmada, terörle mücadelede, sporda destan yazan bir ülke çıktı. Eski Türkiye'de gençlerimizin enerjileri çatışmalarla, gerilimlerle, ülkemize hiçbir yararı olmayan tartışmalarla harcanıyordu. Hatırlayınız gençlerimiz 1960 darbesine giden süreçte figüran olarak kullanıldı. Aynı şekilde 1970'lerde heba olan yine bu ülkenin gençleri idi. PKK'dan FETÖ'ye, DEAŞ'tan DHKP-C'ye kadar birçok karanlık yapı, farklı değerlerimizi istismar ederek, hep gençlerimizi ağına düşürmenin peşine koştu. Milletimize benzer acılar yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. Gençlerimizi sonu gözyaşı ve pişmanlık olan mecralara sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur."

"Ailelerimizden evlatlarına sahip çıkmalarını istirham ediyorum"

Son dönemde üniversitelerin üzerinde oynanan oyunları çok yakından takip ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marjinal örgütlerin kadrolu militanlarının başını çektiği bu eylemlerin amacı ne demokrasidir ne hukuktur ne de özgürlüktür. Bu provokasyon gayesi ülkemizin dikkatini dağıtarak özellikle Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaktır. Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara son 18 yıldır fırsat vermedik. İnşallah bundan sonra da vermeyeceğiz. Gençlerimizin arasına nefret ve nifak tohumu ekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Bu konuda devletin kurumlarıyla beraber ailelere de çok önemli görevler düştüğünün altını çizen Cumhurbaşkanı  Erdoğan, "Ailelerimizden evlatlarına sahip çıkmalarını her biri ülkemiz için bir cevher olan bu gençlerimizi profesyonel provokatörlerin ellerine terk etmemelerini istirham ediyorum. Biz de devlet olarak gerekeni yapacak, gençlerimize sunduğumuz imkanların hem sayısını hem de kalitesini yükseltmeye devam edeceğiz. İnşallah gelecekte gençlerimizin adını daha çok duyacak, başarılarını daha çok konuşacak, onlarla daha fazla iftihar edeceğiz." şeklinde konuştu.

Açılışı yapılan Yeni Adana Stadyumu'nun bu vizyonun en güzel örneklerinden biri olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesisin kısa sürede Adana'nın gurur abidelerinden biri haline geleceğini belirtti.

Adanalı gençleri spor yapmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışa katılanları selamladı, daha sonra stadyumun açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 19.00'da başlayan Adana Demirspor-Altay maçı için "En iyisi kazansın." temennisinde bulundu.

 “Adana'nın gençleri  spor noktasında,  yarınlar noktasında bize her zaman umut verdi, veriyor”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yeni Adana Stadı'nın açılış töreninde yaptığı açıklamada, "Adana'nın stat ihtiyacı konusu gündeme gelir gelmez Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla başlayan çalışmalar hamdolsun ki bu güzide şehre bu güzel modern stadın tamamlanarak açılması noktasına kadar geldi" dedi.

Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı Yeni Adana Stadı'nın açılış töreninde, kentte tarihi ve heyecanlı bir gün yaşandığını söyledi.

Adana'nın özlemle beklediği stadına kavuştuğunu aktaran Bakan  Kasapoğlu, "Adana, tarihiyle, kültürüyle, yiğit insanlarıyla, değerli halkıyla çok müstesna bir ilimiz. Bu manada tabii ki spor ve gençlik alanında da ülkemizi en güzel şekilde temsil eden, bu manada güçlü potansiyele sahip olan illerimizden birisi. Son 19 yılda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, ülkemizin dört bir tarafında olduğu gibi Adana'da da pek çok süreci, bu manada devrim niteliğinde bir süreci yaşadık, yaşıyoruz." diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın projeyi en başından beri desteklediğini ifade ederek, "Adana'nın stat ihtiyacı konusu gündeme gelir gelmez Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla başlayan çalışmalar hamdolsun ki bu güzide şehre bu güzel modern stadın tamamlanarak açılması noktasına kadar geldi. Adana bir spor şehri, 2 güzide kulübü var;  Adanaspor ve Adana Demirspor. Ben bu manada bu iki güzide kulübümüzün de bu güzel statta rekabet, centilmenlik, dostluk dolu maçları, en güzel şekliyle bizlere izleteceklerini, bu seyir keyfini güzel atmosferi bizlere hissettireceklerine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.   

Stadın, kent sporuna katkı sunacağını aktaran Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu: 

"Adana'nın gençleri  spor noktasında,  yarınlar noktasında bize her zaman umut verdi, veriyor. İnanıyorum ki Adana'mızdan yetişecek gençler, sporcular bu statta sadece Türkiye'nin değil dünyanın gıptayla bakacağı oyunları da inşallah ortaya koyacaklar. Bu statlar, ülkemizin dört yanında 19 yıldan beri her geçen gün ileri gitme felsefesiyle Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tesislerle ilgili devrim ruhunu ülkemizin dört bir yanına yayan icraat anlayışıyla hamdolsun ki bu noktalara kadar geldi. Spor salonları, havuzlar, mahalle sahaları sadece futbol değil, basketboluyla, voleyboluyla, tenisiyle her branşa hizmet eden devrim niteliğinde bir spor tesisleşmemiz söz konusu. Cumhuriyet tarihinin zirve noktasındayız. İnanıyoruz ki sporumuzun performans noktasındaki son yıllardaki gelişimiyle de her alanda ve her branşta sporcularımızla, takımlarımızla zirveye oynamaya devam edeceğiz. Sporcularımız bizleri gururla, en güzel şekilde temsil etmeye devam edecekler. Sporcularımıza inanıyoruz, güveniyoruz. İnşallah onlarla yarınların aydınlı k Türkiye'si çok daha güçlü  bir şekilde ilelebet payidar olma adına varlığını, gücünü en güzel şekilde ortaya koymaya devam edecek."

"Adanaspor ve Adana Demirspor için hayırlı olmasını diliyorum"

Bakan Kasapoğlu, kentin modern bir stada kavuştuğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en yeni, modern stadının yanı başındayız.  Sadece maçların, müsabakaların oynandığı gün değil, onun haricindeki zamanlarda da bireysel antrenmanlarıyla, içerisinde bulunacak gençlik merkeziyle de gençlerimize her daim yanında olabilecek bir mekan. Yanı başında üniversite var, ciddi bir yerleşim alanı da söz konusu. İnşallah 7 gün 24 saat  yaşayacak bu mekanın,  şehrimiz, şehrimizin iki güzide kulübü olan Adanaspor ve Adana Demirspor için hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bu süreçte bizleri güçlü şekilde destekleyen, yol gösteren Cumhurbaşkanı'mıza tü m spor camiası adına ş ükranlarımı arz ediyorum. Tabii ki bu süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanı'mız ve değerli ekibine de teşekkür ediyorum. Emeği, katkısı olan herkese şükranlarımızı arz ediyorum. Stadımız spor camiamız, Adana'mız, ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olsun."

Eski stadın yeri Millet Bahçesi olacak

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski stadın yerini Millet Bahçesi olarak düzenleyip Adanalıların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Peyzaj ve çevre düzenlemesinde belli bir eksikliğin olduğunu ekranda izlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, stadyumun etrafındaki peyzaj ve çevre düzenlemesinin süratle bitirilmesinin buraya ayrı bir güzellik katacağını söyledi.