Denizli’de en çok lisanslı sporcuya sahip branşların başında gelen satrançta başarı çıtası da her geçen gün yükseliyor. Her yıl milli takım havuzuna yeni yetişen sporcuların kazandırıldığı satrançta, son olarak Denizlili WFM sporcusu Gülenay Aydın, 17-30 Mart tarihlerinde Karadağ’da devam eden 2023 Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonasında milli forma ile yarışıyor.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASININ SÖZÜNÜ VERDİ

Denizli’ye gelen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ile beraberindeki heyet, kısa bir süre önce hizmete giren Pamukkale Satranç Salonunu inceledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’ın eşlik ettiği Başkan Tülay, Pamukkale Satranç Salonuna tam not verdi. Denizli’nin ev sahipliğinde Türkiye Şampiyonasının sözünü veren Tülay, Pamukkale Satranç Salonunun da içinde yer aldığı Sosyal Tesis binasında incelemelerde bulundu.

 

OKUL SPORLARININ AÇILIŞ HAMLESİNİ YAPTILAR

Okul Sporları Yıldızlar Satranç Yarışmaları devam ediyor. 4. Tur yarışmaları öncesi salonda gençleri selamlayan Federasyon Başkanı Gülkız Tülay, sporculara başarılar diledi. Yarışmaların açılış hamlesini Başkan Tülay ve İl Müdürü İlman birlikte yaptı.

 

660 m² KAPALI ALANA SAHİP PAMUKKALE SATRANÇ SALONU

Denizli’nin en çok ihtiyaç duyduğu spor alanlarından biri olan Satranç Salonu, kampüs bölgesinde yer alan Pamukkale Öğrenci Yurdu Sosyal Tesisleri içinde kısa bir süre önce hizmete girdi. Uluslararası müsabakalara uygun standartta, 660 m² kapalı yarışma alanına sahip, aynı anda 610 sporcunun yarışabildiği Pamukkale Satranç Salonu; otopark sorunu bulunmayan ulaşımın kolay olduğu lokasyonda hizmet veriyor. Tesiste satranç alanı dışında hakem ve analiz odaları, veli bekleme alanı, etüd ve çalışma odaları ile konferans salonu bulunuyor.