Bu sene 104. yıldönümü kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Denizli Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda gerçekleşti. 19 Mayıs Cuma günü saat 09.30’da yapılan resmi kutlamada Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman tarafından çelenk sunumu yapıldı.

 

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNDE 120 METRE BAYRAK ELDEN ELE TAŞINDI

Çelenk sunumunun hemen ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde Gazi Bulvarından 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Kortejde sporcu gençler 120 metre uzunluğunda Türk Bayrağını elden ele taşıdı. Protokol başta olmak üzere Gençlik Merkezi üyesi gençler, sporcular ve vatandaşlarında eşlik ettiği yürüyüşün ardından kutlamalar 15 Temmuz Şehitler Meydanında kurulan alanda devam etti.

 

İLMAN “19 MAYIS COŞKUSU İLELEBET DEVAM EDECEK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalar günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, gençlerin okuduğu şiirler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençlerin Ata’ya Cevabı ile devam etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman yaptığı konuşmada 104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919”da Milli Mücadele için Samsun’a attığı ilk adımın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu belirtti. Türkiye’nin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerle geleceğe yürümenin, bu yolda onlarla yol arkadaşlığı yapmanın büyük bir gurur vesilesi olduğunu ifade eden İlman, Denizli’de 15 Mayıs’ta Milli Mücadele Günü’yle başlayan coşkunun 19 Mayıs’ta hiç eksilmeden devam ettiğini ve ilelebette devam edeceğini söyledi.

 

HALK OYUNLARI BÜYÜLEDİ

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Uyum halinde gösterdikleri performansla ayakta alkışlanan Halk Oyunları ekibi izleyenleri adeta büyüledi. Sporcu gruplarının gösterileri ile devam eden programda, yağan yağmura rağmen 104. yıl coşkusu bir an olsun eksilmedi.

 

KIRMIZI BEYAZ BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

2022 yılında Uluslararası yarışmalarda dereceye giren Denizlili sporcular kutlama alanına çağrılarak, Vali Vekili Mehmet Okur ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından ödüllendirildi. Kutlamaların sonunda 19 Mayıs’ın 104. Yıldönümüne özel 104 adet kırmızı ve beyaz renkli uçan balonlar, protokol üyeleri ve sporcuların elinden gökyüzüne bırakıldı.