Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği  ‘Türk Müziği Yarışması’ yeni kategorileriyle bu yıl da müzikseverlerin katılımlarını bekliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıllarda sadece ‘Türk Halk Müziği’ dalında düzenlediği Türk Müziği Yarışması'na başvurular devam ediyor.

İl ve grup birinciliği ile Türkiye Finali aşamalarından oluşan yarışma 14-21 ile 22-29 yaş olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor. Katılımcılar yarışmada; Solo kız-erkek ses, solo çalgı ve toplu çalgı dallarında eserler seslendirecek.

Kültürümüzü özümsemek, duygularımızı ve düşüncelerimizi en güzel biçimde dile getiren halk müziğimizin yayılıp yaşatılmasının amaçlandığı yarışma, geleneksel olarak her yıl düzenleniyor. Geçen sene Denizli’den yarışmalara katılan 15 yaşındaki genç solist Derya Akın; uzun hava kategorisinde yarışmış ve tüm jüriyi kendine hayran bırakarak Türkiye ikincisi olmuştu.

Yarışmaya katılmak isteyen adaylar, başvurular hakkındaki tüm detaylara ve başvuru formlarına http://denizli.gsb.gov.tr/  adresinden ulaşabilir. Katılacak adayların ayrıca Denizli Gençlik Merkezinden veya okullarından da elde edebilecekleri başvuru formlarını en geç 16 Mayıs 2014 Cuma günü saat 17.00’ a kadar Gençlik Merkezine teslim etmeleri gerekiyor


Türk Müziği Esasları
Ekler (Formlar)