2018-2019 SEZONU 
ÇALIŞMA PROGRAMI VE KURS ÜCRETLERİ



 

DENİZLİ AÇIK VE KAPALI YÜZME HAVUZU

2019 YILI ÜCRET TARİFESİ VE KURALLARI KOMİSYONU KARARI

                Açık ve Kapalı Yüzme Havuzunda 2019 yılında yararlanacak olan kişilere uygulanacak kurallar ve alınacak ücretlerin belirlenmesi için İşletme Yönetmeliğinin “Tahsis Ücretleri Tespiti” başlıklı 15.maddesi gereğince İl Müdürlüğümüzce oluşturulan komisyon aşağıda listelenen kararları almıştır.

KURSLAR

06-17 YAŞ GRUBU ÇOCUKLARIN

Gsim Temel Eğitim Çalışması Kişi Başına Haftada 1 Giriş (Aylık 4 Giriş)

60,00 TL

Gsim Temel Eğitim Çalışması Kişi Başına Haftada 2 Giriş (Aylık 8 Giriş)

120,00 TL

Gsim Temel Eğitim Çalışması Kişi Başına Haftada 3 Giriş (Aylık 12 Giriş)

150,00 TL

Gsim Temel Eğitim Çalışması Kişi Başına Haftada 4 ve üzeri  Giriş (Aylık 16 Giriş)

200,00 TL

18 YAŞ VE ÜZERİ YETİŞKİNLER

Ghsim Temel Eğitim Çalışması Kişi Başına Haftada 1 Giriş (Aylık 4 Giriş)

75,00 TL

Ghsim Temel Eğitim Çalışması Kişi Başına Haftada 2 Giriş (Aylık 8 Giriş)

150,00 TL

SPOR KULÜPLERİ VE OKUL SPOR KULÜPLERİ İÇİN

1 Giriş Kulvar Ücreti (Kulvar 12 Kişilik Olup, Kişi Başı 5 TL’dir.)

60,00 TL

YAZ OKULLARI DÖNEMİ KULVAR TALEPLERİ

SPOR KULÜPLERİ VE OKUL SPOR KULÜPLERİ İÇİN

Açık Havuz 1.-10. kulvar Kişi Başı  6 TL

 72,00 TL

Kapalı Havuz 1.-6. Kulvar-Küçük havuz Kişi Başı 6TL

72,00TL

(YÜZME BİLENLER İÇİN) ABONELİK SİSTEMİNDEN FAYDALANMAK İSTEYENLER

1 Aylık Abonelik Bedeli

150,00 TL

3 Aylık Abonelik Bedeli

300,00 TL

6 Aylık Abonelik Bedeli

500,00 TL

YAZ-KIŞ SEZONU HALK GİRİŞLERİ İÇİN

Kış Dönemi Kursların Olmadığı Saatlerde Günlük Kişi Başı

20,00 TL

Yaz Dönemi (Cumartesi-Pazar) Günlük Kişi Başı

20,00TL

DERNEK VE VAKIFLARIN TALEPLERİ HALİNDE TESİSİN MÜSAİT OLMASI HALİNDE

12 Kişilik Gruplar Halinde 1 Giriş İçin Kişi Başı

15,00 TL

ÖZEL KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ TALEPLERİ HALİNDE 12 KİŞİLİK GRUP İÇİN

Kişi Başına 1 Giriş Ücreti

10,00 TL

GENEL KURALLAR:

 

  1. Kulvar tahsisi yalnızca tescilli,faal ve Yüzme Federasyonunca akredite olmuş spor kulüplerindeki yüzme branşında lisanslı sporcular için 1 Giriş (45 dk ders + 15 dk hazırlık) olmak üzere 1 saattir.
  2. Gruplar 10+2 kişiden oluşacak, oluşan gruba bir kulvar verilecek, 10+2 kişinin üzerinden öğrenci çalıştırılmasına kesinlikle izin verilmeyecek ve idarenin hazırladığı çalışma programı dışında yüzme havuzlarına grup getirilmeyecek, çalışma yapmaları halinde çalışma yapılan saatteki kulvar iptal edilecektir.
  3. Bir girişlik kulvar ücreti olarak kişi başı 5,00 TL alınacaktır.
  4. Bireysel kullanıcılarda yaş sınırı 12 ve üzeri olup, veli taahhütnamesi ile havuza alınacaktır.
  5. Yüzme havuzu kafeteryası müstecir tasarrufunda bulunduğundan kulüpler tarafından havuz içinde ve bahçesinde her türlü yiyecek, içecek ve spor malzemesi satışı yasaktır. Bu kurallara uymayan kulüpler tespit edildiğinde havuzda kulvar tahsisi yapılmayacaktır.
  6. Ücretlere KDV dahildir.
  7. Havuza girerken mayo, şort vb. ile bone kullanmak zorunlu olup, havuz çevresi ve soyunma odalarında terlik kullanılacaktır.

ÜCRET ALINMAYACAKLAR:

 

  1. Tüm branşlarda faal olan milli sporculara idarenin uygun göreceği saatlerde ücretsiz kullanım sağlanacaktır.
  2. Lisanslı faal engelli sporculardan ücret alınmayacaktır.
  3. İlimizde kamp yapan su sporlarıyla ilgili federasyonların milli takımlarına ücretsiz tahsis yapılacaktır.
  4. Şehitlerin dul ve yetimleri ile gazilere, eş ve çocuklarına ve koruyucu aile kapsamında olan vatandaşlardan ücret alınmayacaktır.

İNDİRİM UYGULANACAKLAR:

 

  1. Tüm eğitim kurumlarına %40 indirim uygulanacaktır. (Özel okullar hariç.)
  2. GSİM Temel Çalışmalarında kardeşlere %25 indirim uygulanacaktır.
  3. Engellilere %50 indirim uygulanacaktır.
  4. İl karması (performans sporcuları) Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan antrenörlerin eşliğinde ilgili kulüp antrenörleri tarafından, idarece tahsis edilen gün ve saatlerde antrenmanlarını %50 indirimli olarak yapacaklardır. İl karması (performans) sporcularının tespiti İl Müdürlüğü Yüzme Teknik Kurulu tarafından yapılacaktır.
  5. GSİM personeli ve 1.derece yakınlarına %50 indirim uygulanacaktır.

NOT: İndirimden ve ücretsiz olarak faydalanacak kesimler durumu belgelemek zorundadır.

YAZ DÖNEMİ 2018-2019 kulvar çizelgesi





AYRINTILI BİLGİ İÇİN: 0258 371 42 42

YÜZMENİN YARARLARI

Yüzme sporu beden gelişiminin temel sporlarından biridir. Tüm vücut kaslarının kullanıldığı sporlardandır. Su direncine karşı yapılan bir spor olması nedeniyle kas kuvvetine ve genel dirence önemli katkılarda bulunmaktadır.

Bağışıklık sistemini uyarması ve metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlaması kişileri hastalıklardan korumaya yönelik önemli katkılar sağlar. Kuzey ülkelerinde yaşayanlar soğuk ortamlarda dirençlerini arttırmak için soğuk sulara girmek alışkanlığı kazanmışlardır. Bu davranış onların dolaşım sistemlerinde de düzenleyici etkiler yapmaktadır. Damar hastalıklarını görülme sıklığını azaltır.

Spor amaçlı yüzme sporu ile uğraşmak için haftada iki ya da üç gün yüzme sporuna bir saat zaman ayırmak yeterlidir. Bu süre karada yapılacak çalışma öncesi gerdirme egzersizleri ile geliştirilebilir. Yüzme sporunda belli bir mesafenin yüzülmesi hedeflenerek çalışmalara başlanmalı ancak nefes alış veriş tekniği ve yüzme sitillerinin buna uyumu için eğitim alınmalıdır. Temel yüzme eğitimi almayan kişilerin yüzme mesafesi uzadıkça yorulmaları daha çabuk olacaktır. Su ile uyum içinde yapılan bir yüzme sporu hem ruhsal dinginlik hem de beden gelişimi sağlayacaktır. Su direncine karşı yanlış hareketler ise kişinin çabuk yorulmasına ve bu spora fazla devam edememesine neden olacaktır.

Yüzme sporu bu sporla aktif uğraşanlar kadar sağlık için spor anlayışıyla çalışanlarında düzenli ve sürekli uygulamasına gerek duyan bir spordur. Öğrenmenin yaşı yoktur. İnsan doğası suda batmamayı ve hareket edebilmeyi bilir. Bisiklete binmek gibi dengeye dayanan bir davranıştır. Çalışmalarla geliştirilir, doğru hareketlerin yapılması ile hız ve direnç kazanılır. Korku sadece yaşanan deneyimlerden kaynaklanır ve doğru hareketlerin öğrenilmesi ile kolayca üstesinden gelinir.

Yüzme sporu çok küçük yaşlarda başlanabilen ve çok ileri yaşlara kadar sürdürülebilen, sağlıklı zamanlarda yapılabildiği gibi sakatlık iyileşmelerine de katkısı olabilen, engelli insanların kolaylıkla yapabileceği bir temel spordur. 

Atatürk Yüzme Havuzu

1975 yılında İl Özel İdare tarafından temeli atılan Atatürk Yüzme Havuzu; 1996 yılında hizmet vermeye başladı. Kapalı Yarı Olimpik standartlara sahip, 25*12.5 m. ölçülerinde, 1.95 m. derinliğinde olan Atatürk Yüzme Havuzu; Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 09.00 – 23.00 saatleri arasında yüzme kursları ile hizmet vermektedir. 12 Spor Kulübünün tesisten yararlandığı 6 kulvarlı kapalı yüzme havuzu 300 seyirci kapasitesine sahiptir.

 

Atatürk Olimpik Açık Yüzme Havuzu
2003 yılında hizmete giren tam olimpik standartlara sahip Atatürk Olimpik Açık Yüzme Havuzu; 8 kulvardan oluşuyor. 50*25 m. ölçülerinde, 2.05 m. derinliğe sahip havuz 250 seyirci kapasitesine sahiptir. Yaz döneminde hafta sonları halk günü, hafta içi yaz spor okulları kurslarıyla hizmet vermektedir.

Bu havuzlarda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı 1 kadrolu, 2 sözleşmeli antrenör ile 3 cankurtaran görev yapmaktadır. 

 

Siz de yüzme sporu ile bir an evvel tanışmak için, İzmir Asfaltı Akçeşme Mahallesi Menderes Sokak adresinde bulunan Atatürk Yüzme Havuzuna ulaşabilir ya da (0258) 3714242 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.           

    Tüm çalışmalarımız günlük 1 saattir.